NOS Voetbal

Het geld en het avontuur spraken Erwin Koeman aan in 'relaxed' Oman

Koeman over Oman: 'Het is een avontuur en het geld is goed'

FC Utrecht was op zoek naar een opvolger van Dick Advocaat en bij Feyenoord is de zoektocht naar een nieuwe trainer nog in volle gang. Erwin Koeman - niet de voornaamste kandidaat voor die functies - was vacant, maar hij besloot te kiezen voor een avontuur in Oman.

In Nederland zijn óf komen er de komende maanden ongetwijfeld diverse posities vrij. De eredivisie is bekend terrein voor Koeman, die in het verleden in eigen land al werkte voor RKC, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven.

Maar afgelopen donderdag dook ineens het nieuws op dat Erwin Koeman de opvolger was van Pim Verbeek als bondscoach van Oman. Op de foto bij het bericht was Koeman te zien op de luchthaven van Muscat, vergezeld door een man in een wit gewaad.

"Waarom Oman?", vraagt Joep Schreuder Koeman. "Pim Verbeek is drie weken geleden gestopt bij Oman en hem werd gevraagd door de president van de bond wie het nu moest worden. En Pim heeft mijn naam genoemd", verklaart Koeman.

"Pim was zeer positief, onder meer over de mensen. Oman is geen Saudi-Arabië en het is relaxter dan Dubai en Abu Dhabi. Het is een avontuur en het geld is goed. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest en dat sprak me aan."

De 57-jarige Koeman gaf aan dat hij in Oman gaat verblijven. "Deze stap kun je alleen nemen als je er tegen kunt alleen te zijn. Daar moet ik me op instellen."

Koeman over Fenerbahçe: 'Een wereld die leeft op emotie'

Koeman begon het lopende seizoen in Turkije, als assistent van Phillip Cocu bij topclub Fenerbahçe. Cocu moest eind oktober vertrekken en een aantal weken later moest ook Koeman, die tijdelijk als hoofdtrainer mocht fungeren, zijn koffers pakken.

"Dat is een wereld die leeft op emotie", zegt Koeman over het kortstondige verblijf in Turkije. Een sneer uitdelen doet hij niet. "Het was zeer goed en leerzaam om mee te maken en ik ben blij dat ik daar ben geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl