NOS Voetbal

Ajax kent probleemloze middag in Den Haag

Ajax blijft koploper PSV in de nek hijgen na een 5-1 overwinning bij ADO Den Haag. De Amsterdammers werden kort voor rust op gang geholpen door de videoscheidsrechter.

Bij een 1-1 tussenstand werd arbiter Jeroen Manschot naar de kant geroepen door de VAR, die een overtreding van Aaron Meijers op Kasper Dolberg waarnam in de zestien.

Nummer zestien

Manschot ging na het bekijken van de beelden mee in die zienswijze en wees naar de stip. Dusan Tadic schoot vervolgens de 1-2 binnen, zijn zestiende treffer van het seizoen.

Eerder had Nasser El Khayati de score geopend door na een korte corner de inlopende David Neres uit te kappen en doeltreffend uit te halen. Donny van de Beek trok de stand snel gelijk op aangeven van Daley Blind.

Donny van de Beek omspeelt Robert Zwinkels en rondt af

In de tweede helft drong ADO Den Haag aanvankelijk aan, maar net als voor de pauze luwde die storm. Ajax kreeg via Dolberg een kopkans, die Zwinkels niet in verlegenheid bracht.

Ruim een kwartier voor het eindsignaal passeerde Hakim Ziyech Zwinkels met een poging van zo'n 25 meter en dat bleek de genadeklap voor ADO. Dolberg en opnieuw Ziyech zorgden later voor een fraaie uitslag.

Lasse Schöne viel nog in bij Ajax en noteerde daarmee zijn 269ste wedstrijd voor de Amsterdammers. Een evenaring van het record van Sören Lerby, die de lijst aanvoert van buitenlandse Ajacieden met de meeste duels in de hoofdmacht.

Ajax is PSV tot op een punt genaderd. De koploper speelt om 14.30 uur in Eindhoven tegen Feyenoord. Die wedstrijd is te volgen via ons liveblog en bij Langs de Lijn op Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl