NOS VoetbalAangepast

Drie dagen na Champions League-uitje boekt De Graafschap eerste uitzege

 • Pro Shots
  Charlison Benschop viert de 2-0 voor De Graafschap
 • Pro Shots
  Henk de Jong kan het bijna niet geloven: een uitzege
 • Pro Shots
  Thomas Lam baalt: hij kopte in eigen doel namens PEC
 • Pro Shots
  Youssef El Jebli (l), Jordy Tutuarima (m) en Delano Burgzorg (r) vieren de 0-1 bij PEC

De Graafschap heeft met 3-0 gewonnen bij PEC Zwolle. Opmerkelijk, omdat de Superboeren dit seizoen nog geen uitwedstrijd hadden gewonnen en zelfs niet eens op voorsprong waren gekomen op vreemde bodem.

De overwinning brengt De Graafschap nog lang niet uit de degradatieproblemen, maar de ploeg uit Doetinchem is PEC Zwolle wel tot op vier punten genaderd. PEC stond drie speelronden terug nog tiende.

Stand eredivisie onderin

14. Willem II 22-25 (33-41)
15. PEC Zwolle 23-25 (27-39)
16. FC Emmen 22-24 (28-49)
17. De Graafschap 23-21 (25-51)
18. NAC Breda 23-17 (22-52)

Met Jaap Stam aan het roer won PEC dit jaar zijn eerste drie wedstrijden, waaronder in eigen huis van Feyenoord en FC Utrecht. Tegen De Graafschap werden de Zwolse fans veel minder verwend.

Sterker, in de eerste helft lag het initiatief bij de bezoekers en die kregen de beloning: Youssef El Jebli gaf voor, Thomas Lam kopte in eigen doel. De Graafschap koesterde de voorsprong en kon na rust weer juichen: Charlison Benschop prikte de bal met de punt van zijn schoen in het doel.

Benschop zorgt voor Champions League-uitje

Benschop wordt gehuurd van FC Ingolstadt 04 en moest net als alle nieuwe spelers een liedje zingen. De spits bedacht echter iets anders dat nóg beter bleek voor het teamgevoel: een Champions League-uitje.

"Hij belde me en zei: ik kan niet zingen, maar ik kan jullie wel meenemen naar de Champions League. Zijn we woensdag met de hele groep naar Schalke tegen Manchester City geweest. Het was een fantastische avond", zei trainer Henk de Jong.

Invallen en inrukken

Na de 2-0 tegen PEC kon zelfs een rode kaart voor Fabian Serrarens, die vijf minuten na zijn invalbeurt een elleboog uitdeelde, De Graafschap niet deren, want Delano Burgzorg maakte er nog 3-0 van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl