Sam Lammers viert de 2-3 bij Fortuna
NOS Voetbal

Heerenveen draait in Sittard achterstand om in 4-2 overwinning

Heerenveen heeft een 2-0 achterstand tegen Fortuna Sittard omgebogen in een 4-2 overwinning. Daarmee gaan de Friezen over Fortuna heen op de ranglijst.

Fortuna was in de eerste helft de betere ploeg en had na een half uur al tweemaal gescoord tegen de zwakke Friese defensie. Lazaros Lamprou scoorde na een dekkingsfout van Jizz Hornkamp en Mark Diemers trof doel na een goeie aanval.

Op slag van rust gaf Daniel Høegh Heerenveen echter weer hoop met een rake kopbal.

Heerenveen leeft op

In de spectaculaire tweede helft tapte Heerenveen uit een ander vaatje. Na een mooie actie scoorde Michtell van Bergen de 2-2 en benutte Lammers een strafschop, waarbij José Rodríguez met rood van het veld moest.

Mitchell van Bergen

Lammers tekende ook voor de 4-2. Fortuna kreeg vlak voor tijd een penalty na een overtreding op Andrija Novakovich, die in de rug werd gelopen, maar de strafschop werd door Van Boekel even later ingetrokken. Volgens Fortuna-trainer Kevin Hofland een foute beslissing. "Ik vond het een duizend procent penalty."

Voor scheidsrechter Pol van Boekel was het ook na de wedstrijd een moeilijk beslissing. "Het is een mindfuck. Voordat ik de VAR in mijn oortje hoorde was ik ervan overtuigd dat het een penalty was. Misschien zelfs wel een rode kaart. Maar ik werd naar het scherm geroepen omdat hij (de VAR, red.) het geen penalty vond. Daar was ik wel verbaasd over. Al neem ik die beslissing in een split second."

"Dan moeten de beelden mij overtuigen dat het geen penalty is, en niet de VAR. En ik zie een duidelijk beeld waarop Høegh zijn been voor Novakovich zet. Dat is prima, reglementair, hij probeert de bal af te schermen. Novakovich initieert het contact en niet Høegh."

Van Boekel staat achter beslissing: 'Wat Høegh doet, is reglementair'

Heerenveen, de ploeg van Jan Olde Riekerink, maakt door de zege een flinke sprong op de ranglijst, al staan de ploegen in het rechterrijtje allemaal dicht bij elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl