Jean-Christophe Bahebeck na een gemiste kans

Utrecht stelt in eigen huis teleur tegen Excelsior

FC Utrecht is in eigen huis niet verder gekomen dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Excelsior. De thuisploeg kreeg kansen genoeg, maar het lukte de ploeg van trainer Dick Advocaat niet er een te verzilveren.

Utrecht begon goed en Jean-Christophe Bahebeck kreeg al snel twee kansjes (net naast en redding keeper Alessandro Damen) en Othman Boussaid raakte de bal niet goed na een voorzet van Sean Klaiber.

Excelsior moest het voor rust doen met een vrije trap van Ali Messaoud, die doelman David Jensen stijlvol uit de hoek bokste.

Het eenrichtingsverkeer van Utrecht na rust leverde de als altijd bedrijvige Sander van de Streek drie kansen op: hij raakte eerst met een afstandsschot de paal, schoot de bal daarna in de handen van Damen en zag de uitblinkende doelman zijn kopbal kort voor tijd uit de kruising stompen.

Slechte reeks Utrecht, goede serie Excelsior

Utrecht is bezig aan een slechte reeks. De ploeg heeft slechts vijf punten overgehouden aan de zes wedstrijden na de winterstop. Excelsior pakte in diezelfde periode tien punten en neemt steeds verder afstand van de degradatieplaatsen.

Voor Advocaat was het zaterdagavond zijn 334e eredivisiewedstrijd als coach en daarmee evenaarde hij Louis van Gaal.