Denise Betsema
NOS Wielrennen

Veldrijdster Betsema soleert in Leuven naar veertiende seizoenszege

Denise Betsema is het slotweekend van het veldritseizoen sterk begonnen. De 26-jarige Nederlandse, nummer vier van het afgelopen WK, won de cross in Leuven en pakte daarmee haar veertiende zege dit jaar, verreweg het meest van iedereen.

Zonder de zieke Belgische wereldkampioene Sanne Cant gingen de veldrijdsters van start in de studentenstad. Betsema kende een slechte start, in tegenstelling tot landgenoot Annemarie Worst, die zich direct van voren liet zien.

Na een inhaalrace sloot Betsema aan bij de kopgroep en niet veel later versnelde ze. De Belgische Loes Sels kon even mee, maar moest haar Nederlandse concurrente toch laten gaan. Betsema kwam solo over de finish. Sels werd tweede, Worst derde.

Nummer veertien

Vorig weekend won Betsema al in Middelkerke en Hulst. Ze heeft met haar veertiende overwinning nu drie zeges meer dan Cant dit seizoen. Zondag is de Sluitingsprijs in Oostmalle.

In december pakte verslaggever Han Kock de boot naar Texel en zocht Betsema op. Bekijk hieronder de reportage over de moeder van twee kinderen.

Betsema, fietsende mama van Texel

Bij de mannen ging de winst naar Toon Aerts. Hij was zijn landgenoot Tom Meeusen te vlug af in een sprint. De Nederlander Lars van der Haar werd derde.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel ontbrak in Leuven. Hij is begonnen aan zijn wegseizoen en rijdt momenteel de Ronde van Antalya, waar hij de eerste etappe op zijn naam wist te schrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl