De Duitse hockeyster Rebecca Grote worstelt zich in de regen langs twee Argentijnse speelsters
NOS Sport

Hockeyduels Argentinië-Duitsland vallen in het water

Hevige regenval in Buenos Aires heeft geleid tot een extreem lange en een bijzonder korte wedstrijd tussen Argentinië en Duitsland in de Hockey Pro League. De vrouwen deden drie uur en een kwartier over hun wedstrijd, de mannen kwamen daarna helemaal niet meer in actie.

Het duel tussen de Argentijnse en Duitse vrouwen werd liefst vier keer onderbroken vanwege onweer en regen. Uiteindelijk eindigde het waterballet in 2-2, waarna Argentinië de shoot-outs beter nam.

Vervolgens was het in Buenos Aires de beurt aan de mannen, die urenlang geduldig hadden zitten wachten. Maar na een uur overleg werd besloten de wedstrijd alsnog af te gelasten vanwege het onbespeelbare veld.

Volgens de regels van hockeybond FIH is verplaatsen van een Pro League-wedstrijd naar een andere dag geen optie. De wedstrijd tussen Argentinië en Duitsland gaat daarom met een 0-0 als uitslag de boeken in.

Voor de Duitse mannen is de uitwedstrijd in Argentinië daarmee een kostbare en weinig vruchtbare trip gebleken. Na een verblijf van een week, zonder een wedstrijdbal te hebben gespeeld, vliegen de hockeyers zaterdag weer 12.000 kilometer terug naar Duitsland.

Nederland op zondag

Voor Nederland is het te hopen dat het weer in Buenos Aires dit weekeinde opknapt. Zowel de Nederlandse vrouwen als de mannen komen zondag in actie tegen Argentinië.

De Pro League is de opvolger van de Champions Trophy en de World Hockey League en is een competitie tussen de sterkste hockeylanden ter wereld, zowel bij de mannen als de vrouwen. De top-4 speelt eind juni een finaletoernooi in het Wagenerstadion in Amstelveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl