1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Opsporing Verzocht
NOS Nieuws

'Overvallers martelden man Drenthe met boormachine'

Een inwoner van het Drentse Drouwenerveen is bij een overval eerder deze maand gemarteld met een boormachine, schrijft het Dagblad van het Noorden. Er zou in zijn buik en zijn knieën zijn geboord. De politie wil niet inhoudelijk reageren op het martelverhaal, omdat het mogelijk om daderinformatie gaat.

De overval op een woonboerderij was op de avond van zondag 10 februari. Twee dagen later besteedde Opsporing Verzocht er aandacht aan.

Daarin werd gezegd dat de overvallers met z'n drieën waren. Ze spraken Nederlands met mogelijk een Noord-Afrikaans accent en waren ongeveer 1.70 meter lang. Ze hadden zich verkleed als leden van een arrestatieteam, compleet met kogelwerende vesten, vuurwapens en bivakmutsen.

Opsporing Verzocht
Onderzoek bij de woning van het slachtoffer

Nadat ze de voordeur hadden geforceerd, werd de bewoner een uur lang zwaar mishandeld. Zijn 4-jarige dochtertje was daar getuige van. Het zwaargewonde slachtoffer is nog diezelfde avond naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van uitzending van Opsporing Verzocht was hij weer aanspreekbaar. Voor het dochtertje was opvang geregeld.

Over het motief van de overvallers is niets bekendgemaakt. Voor zover bekend hebben ze niets uit de woning meegenomen.

Het Dagblad van het Noorden schrijft dat het 38-jarige slachtoffer mogelijk veel geld heeft verdiend met de handel in cryptomunten. Hij zou ook een huis in Italië hebben. Volgens buren stonden er geregeld auto's met Poolse en Bulgaarse kentekens bij het huis.

In Opsporing Verzocht werden getuigen gezocht die die avond een Audi A6 in de buurt van de woning hadden gezien. Volgens de krant hebben zich na die uitzending vijftien getuigen gemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl