R. Kelly wordt geboeid afgevoerd door agenten
NOS NieuwsAangepast

R. Kelly aangehouden voor seksueel misbruiken minderjarige meisjes

Zanger R. Kelly heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Chicago. Hij is aangehouden voor het seksueel misbruiken van vier mensen. Drie van hen waren ten tijde van het misbruik nog minderjarig.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 1998 en 2010. Later vandaag wordt de zanger voorgeleid. Er zijn tien aanklachten tegen hem ingediend. Per aanklacht hangt een celstraf van drie tot zeven jaar boven zijn hoofd.

Het nieuws komt een paar weken na de uitzending van de documentaire Surviving R. Kelly naar buiten. Daarin beschuldigen meerdere vrouwen Robert Kelly, zoals de artiest echt heet, van seksueel misbruik en van seks met minderjarigen. Over dat seksuele misbruik gingen al jaren geruchten rond.

Bij aankomst bij het politiebureau stond veel pers Kelly op te wachten:

R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politie

Eerder werd Kelly al gearresteerd vanwege het bezit van kinderporno. En ook stond hij al terecht omdat hij seks had gehad met minderjarige meisjes. De 52-jarige zanger van nummers als I Believe I Can Fly heeft altijd ontkend. Hij werd nooit eerder veroordeeld.

In het verleden kreeg de campagne #MuteRKelly op sociale media veel bijval. In de campagne werd gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek. Ook heeft Sony Music afstand van de artiest genomen. Het platenlabel zette Kelly aan de kant en wilde niet meer met hem samenwerken.

Optreden in Amsterdam

Het is de vraag of Kelly's tournee door Europa nu nog doorgaat. Op 20 april zou hij optreden in The Box in Amsterdam. Dat geplande concert veroorzaakte online veel ophef. Er werd een petitie gestart tegen het optreden, maar die werd een paar dagen later weer offline gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl