Marcel Keizer

Keizer met Sporting Portugal uit Europa League geknikkerd

Marcel Keizer en Bas Dost hebben met Sporting Portugal afscheid moeten nemen van het toernooi om de Europa League. Het 1-1 gelijkspel bij Villarreal bleek niet voldoende voor plaatsing voor de achtste finales.

Bruno Fernandes leek op slag van rust Sporting op weg te helpen door de 0-1 aan te tekenen, na een fout van Ramiro Funes Mori. Daardoor stond het virtueel gelijk tussen beide ploegen, want de heenwedstrijd eindigde met dezelfde cijfers voor de Spanjaarden.

In de tweede helft ging het fout voor Sporting. Na de tweede gele kaart voor Jefferson Nascimento knalde Pablo Fornals tien minuten voor het einde de verdiende 1-1 tegen de touwen.

Dost kreeg nog een kans diep in blessuretijd, maar de Nederlander miste.

Vormer en Denswil ook uitgeschakeld

Ruud Vormer en Stefano Denswil kenden met Club Brugge een vervelende avond in Salzburg. De Oostenrijkers poetsten de 2-1 nederlaag in België weg met een klinkende 4-0 zege.

Nadat Brugge-doelman Ethan Horvath een penalty van Munas Dabbur had gestopt, moest hij in het vervolg van de eerste helft liefst drie keer capituleren.

Xaver Schlager, na slecht uitverdedigen van Sofyan Amrabat, en Patson Daka (twee keer) zorgden voor een 3-0 voorsprong bij rust. Red Bull Salzburg hield vervolgens eenvoudig stand en maakte er in het slot nog 4-0 van via Dabbur.

Vreugde bij Red Bull Salzburg

Arsenal herstelde zich van het verrassende 1-0 verlies bij BATE Borisov vorige week. In Londen bleken de Wit-Russen niet nogmaals in staat om te stunten: 3-0.

Een vroeg eigen doelpunt van Zakhar Volkov gaf Arsenal vleugels. Shkodran Mustafi kopte vlak voor de pauze uit een corner de 2-0 binnen. Na rust bepaalde Sokratis met het hoofd de eindstand.

Sokratis en Pierre-Emerick Aubameyang

Eintracht Frankfurt, met Jetro Willems en Jonathan de Guzman als invallers, haalde met 4-1 uit tegen Sjachtar Donetsk. Ex-Utrechter Sébastien Haller scoorde tweemaal. Vorige week werd het 2-2 in Oekraïne.