Erwin Koeman ANP Pro Shots

Oman kiest weer voor Nederlandse bondscoach: Erwin Koeman

time icon

Erwin Koeman gaat aan de slag als bondscoach van Oman. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend in het Midden-Oosten, waar hij de opvolger is van Pim Verbeek. Die vertrok nadat hij met Oman was uitgeschakeld in de achtste finales van de Azië Cup.

De 57-jarige Koeman was eerder bondscoach van Hongarije. Hij werd eind vorig jaar weggestuurd bij Fenerbahçe, waar de 31-voudig international was begonnen als assistent van Phillip Cocu en na diens ontslag een paar weken interim-hoofdtrainer was.

Daarvoor was Koeman assistent van broer Ronald bij Southampton en Everton. Nu moet hij proberen om Oman voor het eerst op een WK te krijgen.

Ashok Purohit
@ashokmuscat
@muscat_daily OFA board meeting on Wednesday to likely announce the successor of Pim Verbeek. Another Dutchman, Erwin Koeman, arrived in Muscat on Monday night to hold final round of talks with OFA for the job of Oman football coach. Seems to be favourite for the post
3 maanden geleden

Verbeek won met Oman de Golf Cup en leidde het land vorige maand voor het eerst in de historie door de groepsfase van de Azië Cup. De Rotterdammer is inmiddels als bestuurslid technische zaken terug bij Sparta Rotterdam.

STER Reclame