Manny Machado ANP

Als honkballer Manny Machado de medische keuring doorstaat kan hij het duurste contract ooit voor een transfervrije speler ondertekenen. De 26-jarige Dominicaan gaat bij San Diego Padres 300 miljoen dollar (265 miljoen euro) verdienen in tien jaar tijd. Een record voor een transfervrije speler in het Amerikaanse honkbal.

Machado doorliep de jeugdopleiding van Baltimore Orioles waarmee hij in 2012 debuteerde op het hoogste niveau in Major League Baseball (MLB). Halverwege het afgelopen seizoen werd de derde honkman/korte stop geruild naar Los Angeles Dodgers. Met die ploeg verloor hij de World Series van Boston Red Sox.

Superster

Machado wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in het honkbal. De superster werd al vier keer gekozen voor de All-Star game en won tweemaal de prijs voor beste defensieve speler op zijn positie.

San Diego Padres verloor de laatste acht jaar steeds meer wedstrijden dan ze wonnen. Met een gouden lichting jeugdspelers en de komst van Machado hoopt de ploeg de komende jaren successen te boeken.

STER reclame