Reuters

Zeven Syrische vluchtelingenkinderen komen om bij brand in Canada

tijd van publicatie

Bij een brand in een huis in de Canadese stad Halifax zijn zeven Syrische vluchtelingenkinderen uit één gezin om het leven gekomen. De vader van de kinderen raakte zwaargewond bij een poging de kinderen te redden. Ook de moeder werd met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, maar zij maakt het beter.

De leeftijd van de kinderen loopt uiteen van 3 maanden tot 14 jaar. "Iedereen is er kapot van", zegt vicevoorzitter van een vluchtelingenorganisatie Natalie Horne. "En ons verlies verbleekt bij dat van de ouders." Ze identificeerde de kinderen als Ahmad (14), Rola (12), Mohamad (9), Ola (8), Hala (3), Rana (2) en Abdullah, die in november werd geboren.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand in het huis in de provincie Nova Scotia is ontstaan. Volgens de lokale politie gaat het om de dodelijkste brand in de provincie in jaren.

Premier Trudeau reageerde op Twitter verslagen op het incident. "Woorden schieten tekort als kinderen ons worden ontnomen, in het bijzonder op deze manier", schreef hij.

Het gezin uit Raqqa kwam in september 2017 naar Canada nadat het de Syrische burgeroorlog was ontvlucht. De familie vestigde zich in de plaats Elmsdale en vertrok na een jaar naar Halifax om dichter in de buurt te wonen van vluchtelingenondersteuning, zoals Engelse les. In de afgelopen jaren vestigden zich 1795 Syrische vluchtelingen in Nova Scotia.

STER reclame