In het Westland zijn onder meer veel Polen actief in de tomatensector
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede Polen-hotel

De gemeente Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede 'Polen-hotel' in Maasdijk. Dat heeft een meerderheid van de raad besloten.

Het college van burgemeester en wethouders had eerder aangegeven de komst van een nieuw hotel voor arbeidsmigranten niet te zien zitten. Volgens het college wordt Maasdijk te veel belast omdat er al zo'n Polen-hotel zit en zou er meer spreiding moeten zijn.

Een meerderheid van de raad wil wel een nieuw hotel voor circa 250 mensen. De raadsleden wezen erop dat er de komende jaren onderdak gezocht moet worden voor zo'n 2000 buitenlandse werknemers in de regio. Ondernemers staan te springen om de extra arbeidskrachten.

Protesten

Zeker 150 inwoners van Maasdijk kwamen vanavond naar het gemeentehuis om te protesteren tegen de komst van een tweede hotel voor arbeidsmigranten. De inwoners zijn bang voor overlast en problemen.

De raadszaal bleek niet berekend op de massale belangstelling. Een groot aantal inwoners moest de vergadering daarom elders in het gemeentehuis volgen op een scherm, meldt Omroep West.

Advertentie via Ster.nl