Lozano spreekt vormdip bij PSV tegen: 'Mijn cijfers zijn beter dan vorig jaar'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Tegenvallende' Lozano vindt dat hij te veel taken krijgt bij PSV

Hij wordt gezien als de gevaarlijkste en misschien wel belangrijkste speler van PSV, maar de laatste optredens van Hirving Lozano vielen tegen. Tegen FC Utrecht werd de Mexicaan na bijna zeventig minuten naar de kant gehaald. In Heerenveen haalde hij zelfs de tweede helft niet.

Een vormdip? Niet als het aan Lozano ligt. Hij wijst daarbij direct naar de cijfers. "Dit seizoen scoor ik meer dan vorig jaar..."

Daar is niets aan gelogen. De 23-jarige aanvaller is inderdaad op weg zijn productie van vorig jaar (17 goals in de eredivisie) te overtreffen. Zijn totaal staat nu al op 13. "Ik geniet nog steeds bij PSV. De ene keer lukt het wel, de andere keer niet. Dat overkomt elke speler."

Te veel taken

Maar die wissels zijn niet voor niets. Lozano lijkt in de laatste duels te geforceerd en te veel op zoek naar een geslaagde actie en is meer met zichzelf bezig dan met het team. Trainer Mark van Bommel liet na het duel met de Friezen weten dat de Mexicaan "niet deed wat wij hem vroegen".

Krijgt hij soms te veel taken mee? "Dat klopt...", klinkt het. Maar Lozano voegt daar snel aan toe dat hij "opdrachten niet erg vindt". Want het belangrijkste is dat zijn PSV wint.

Oogkleppen af

Aad de Mos heeft Lozano ook zien worstelen in de laatste duels. "Hij moet weten dat als hij drie man tegenover zich heeft, hij ze niet alle drie kan passeren. Hij moet zijn oogkleppen afzetten en leren combineren met medespelers."

Volgens de oud-trainer is de Mexicaans international een speler die niet meer wil werken als het bij hemzelf niet lekker loopt. "Dan speel je dus met tien man, en moet je Lozano wisselen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Mos: 'Lozano moet zijn oogkleppen afdoen'

Bij PSV is dus zelfs Lozano niet zeker van zijn plek. Boos over die pijnlijke wissel in de rust bij Heerenveen is de Mexicaan overigens niet. "De trainer vertelde dat ik niet op mijn best was, en dat hij me daarom wisselde."

De aanvaller laat weten dat hij al met Van Bommel heeft gesproken. "Ik moet gewoon zo goed mogelijk uitvoeren wat ze van mij vragen."

Of de vroege wissels en alle kritiek een positieve uitwerking op Lozano hebben, valt zondag te zien. Dan speelt PSV thuis tegen Feyenoord.

STER Reclame