Ajax-fans protesteren zondag in Den Haag tijdens ADO-Ajax

time icon
ANP

Supporters van Ajax gaan aankomende zondag tijdens het duel met ADO Den Haag (aftrap 12.15 uur) protesteren in de binnenstad van Den Haag. Dat maakte de AFCA Supportersclub bekend. Burgemeester Pauline Krikke is ook op de hoogte gesteld en faciliteert de demonstratie.

Fans van de bezoekende club zijn al meer dan een decennium niet welkom bij de wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag. In 2006 nam toenmalig burgemeester Deetman van Den Haag dat besluit na een overval van Ajax-hooligans op het supportershonk van ADO. Acht mensen raakten toen gewond.

Eind vorig jaar raakten de politie, ADO, Ajax, de KNVB en andere betrokkenen in gesprek over het opheffen van het verbod, maar zonder succes.

Ongegronde argumenten

"Destijds gaven wij al aan ons niet neer te leggen bij het besluit van de burgermoeder van de Hofstad. Daarom demonstreren wij a.s. zondag in Den Haag vanaf 12.15 uur gedurende de wedstrijd", schrijft de AFCA Supportersclub op hun Facebook-pagina.

"Met vijf bussen (249 supporters) is de AFCA Supportersclub aanwezig in de binnenstad om daar te protesteren tegen dit absurde besluit gebaseerd op ongegronde argumenten."

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag ANP

Burgemeester Krikke verleent haar medewerking aan de demonstratie. "Ajax-supporters hebben inderdaad een kennisgeving gedaan voor een demonstratie komende zondag. Deze demonstratie zal worden gefaciliteerd. Momenteel wordt door gemeente en politie zorgvuldig bekeken hoe dit veilig en verantwoord kan. Dit gebeurt altijd op basis van de meest actuele informatie", aldus Krikke.

"Ik ken de gevoeligheden rond deze wedstrijd, waarbij geen Ajax-supporters welkom zijn. En ik snap dat deze demonstratie gevoelig ligt bij sommige mensen in Den Haag. Maar uiteindelijk geldt in dit land het grondrecht dat iedereen mag demonstreren voor haar of zijn zaak, waarbij wij goed kijken naar de veiligheid en de openbare orde."

STER Reclame