Karl Lagerfeld in 2014
NOS NieuwsAangepast

Modeontwerper Karl Lagerfeld overleden

De Duitse mode-ontwerper Karl Lagerfeld is overleden. De couturier was 85 jaar. Lagerfeld kampte al langere tijd met een slechte gezondheid. Hij overleed in de Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine.

Lagerfeld was decennialang een van de belangrijkste mode-ontwerpers. Ook was hij een befaamd fotograaf; hij fotografeerde onder meer zijn eigen reclamecampagnes.

Lagerfeld was te herkennen aan zijn paardenstaart, zonnebril en hooggesloten overhemd:

Modeontwerper Karl Lagerfeld: een van de invloedrijkste couturiers

In 2010 werd hij door de Franse president Sarkozy benoemd tot Commandeur in het Legioen van Eer, de hoogste nationale onderscheiding van Frankrijk.

Zwart kostuum

Karl Otto Lagerfeld werd in 1933 geboren in Hamburg, maar woonde en werkte sinds 1952 vooral in Parijs. In het openbaar droeg hij altijd een zwart pak en een wit overhemd met hoge boord. Ook liet hij zich zelden zonder zonnebril zien.

Lagerfeld werkte vanaf 1955 als ontwerper voor onder meer de modehuizen Balmain, Valentino en Fendi. In 1983 werd hij de hoofdontwerper van Chanel.

De eigenaar van Fendi zegt dat Lagerfeld ervoor heeft gezorgd dat Parijs de modehoofdstad van de wereld is geworden. "De mode en cultuur hebben een inspirator verloren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl