AFP
NOS Sportโ€ข

Maleisische squashlegende Nicol David stopt na WK

De Maleisische squashkoningin Nicol David zet aan het einde van het seizoen een punt achter haar loopbaan. Dat heeft ze op haar Twitter-pagina bekendgemaakt.

In de squashwereld brak de 35-jarige David bijna alle records: ze veroverde acht keer de wereldtitel en werd negen keer Aziatisch kampioene. Ze speelde in totaal 102 finales en boekte 81 toernooizeges.

De Maleisische squashster stond daarnaast 112 maanden, waarvan meer dan negen jaar onafgebroken, op de eerste plaats van de wereldranglijst. In januari 2006 loste ze de Nederlandse Vanessa Atkinson af als de mondiale nummer รฉรฉn.

"In meer dan twintig jaar squash heb ik het uiterste uit mijn carriรจre gehaald", aldus David. "Ik kan met trots zeggen dat ik er klaar voor ben om met 'pensioen' te gaan. Daar heb ik lang over nagedacht, maar ik wil graag ervaren wat het leven mij nog meer te bieden heeft."

David woonde een groot deel van haar carriรจre in Amsterdam. Ze wil na haar carriรจre de internationale squashbond helpen om de sport bekender te maken. De WK squash, die dit weekend beginnen in het Amerikaanse Chicago, zal haar laatste toernooi zijn.

In 2009 maakte de NOS een uitgebreide reportage met David, die in haar eigen land bijna niet over straat kan. "Hier in Nederland kan ik doen wat ik wil, want niemand herkent mij. Daardoor kan ik me focussen op het squashen."

2009: Squashster Nicol David bekender dan Maleisische koning

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl