LeBron James en Giannis Antetokounmpo Getty Images

Het team van LeBron James heeft in Charlotte de All Star Game van de NBA gewonnen. James en co waren met 178-164 te sterk voor de gelegenheidsformatie van Giannis Antetokounmpo.

De Griek, met Nigeriaanse roots, was met 20 punten topscorer voor rust en leek op weg om als eerste buitenlander te worden uitgeroepen tot meest waardevolle speler, MVP. Zijn team leidde halverwege de showwedstrijd met 95-82.

De eretitel ging echter aan de neus van Antetokounmpo voorbij. Het is namelijk gebruikelijk dat die voor een speler uit het winnende team is. Kevin Durant, die 31 punten scoorde (zeven minder dan de Griek), werd net als in 2012 MVP.

Weergaloze 'stuiterpass'

Maar de actie van de dag kwam op naam van Stephen Curry, die Antetokounmpo met een weergaloze 'stuiterpass' in staat stelde om te scoren.

Ook al was het een gelegenheidswedstrijd, James was toch blij dat zijn team had gewonnen. "Als je me de vloer op laat, dan wil ik winnen. Dat is met alles zo. Ben ik de eerste die aan de perstafel zit? Ja hè? Zie je, dat bedoel ik nou."

"Het is gaaf om met een paar van de beste basketballers ooit samen te spelen. En dat ik dan tot MVP wordt gekozen in het bijzijn van mijn vrienden en familie is erg speciaal", liet Durant optekenen.

Antetokounmpo, die de winst dus aan Team LeBron moest laten, gaf toe dat hij toch wel baalde van de nederlaag. "Mijn teamgenoten zeiden in de kleedkamer dat ik het voortouw moest nemen en dat dit een serieus duel was dat hard gespeeld moest worden. Ik heb veel aan ze gehad."

Antetokounmpo kreeg nog nooit zo'n pass als die van Curry Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame