Peter Bosz op de bank bij Bayer

Dominant Leverkusen boekt vierde competitiezege op rij

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen zijn vierde competitiezege op rij geboekt. In eigen huis werd Fortuna Düsseldorf overtuigend aan de kant gezet: 2-0. Door de zege staat Leverkusen vijfde. Toen Bosz in de winter het roer overnam, stond de ploeg negende.

Het elftal van de Nederlandse trainer was voor rust oppermachtig. Na achttien minuten kon voor het eerst gejuicht worden. De 19-jarige sensatie op het middenveld Kai Havertz maakte alweer zijn negende treffer van het seizoen.

Volgens Engelse media staat Havertz bovenaan de lijst van Arsenal om zijn landgenoot Mesut Özil na dit seizoen op te volgen op het Londense middenveld.

Pass-record

De dominantie van Leverkusen in de eerste helft tegen Fortuna viel ook op in de statistieken. Geen team gaf dit seizoen meer passes in een helft dan het elftal van Bosz (518).

In de 66ste minuut besliste aanvaller Leon Bailley het duel. Hij was er als de kippen bij toen een afstandsschot van Mitchell Weiser via de doelman terug het spel in kwam.

Het krachtsverschil op het veld was groter dan het scorebord deed vermoeden, maar Leverkusen vond het daarna wel welletjes. Leverkusen eindigde het duel met 79 procent balbezit.

Volgende week zondag gaat Bosz met zijn ploeg op bezoek bij koploper Borussia Dortmund.

Mönchengladbach speelt gelijk

Nummer drie Borussia Mönchengladbach verspeelde op bezoek bij Eintracht Frankfurt twee punten: 1-1. Bij de thuisploeg deed Jonathan de Guzman vanaf de aftrap mee. Jetro Willems viel in.