Nadine Visser verslaat Eefje Boons in de NK-finale van de 60 meter
NOS Sport

Hordeloopster Visser verovert vijfde indoortitel op rij

Nadine Visser is nog zoekende naar de vorm die haar over twee weken bij de EK indoor in Glasgow op het podium moet brengen bij de 60 meter horden. Zondag veroverde de 24-jarige atlete haar vijfde nationale indoortitel op rij, maar ze gaf direct na haar winnende race in 8,07 toe dat het nog beter moet.

Visser was niet bepaald op dreef in de series; ze raakte vol de eerste horde. Ze won de race wel, maar de tijd (8,42) was tegenvallend. In de finale ging het een stuk beter. Alleen Eefje Boons kon bij Visser in de buurt blijven. Boons, nog niet in bezit van de limiet van de EK indoor, finishte als tweede in 8,15. Dat was net boven de kwalificatie-eis (8,10) voor Glasgow. Brons was voor meerkampster Anouk Vetter (8,46).

Beter

"Ik heb nog twee weken", sprak Visser hoopvol na haar titelrace. Vorig jaar veroverde ze in Birmingham bij de wereldkampioenschappen indoor brons op de 60 meter horden. Daar scherpte ze het Nederlands record aan tot 7,83. Haar beste indoorrace deze winter liep ze tot nu toe in Gent, waar ze 7,96 noteerde. "Het moet nog beter", erkende ze in Apeldoorn.

Maureen Koster verzekerde zich van de nationale titel op de 1.500 meter. Ze won in 4.18,85. Op flinke achterstand (4.23,00) kwam Sanne Wolters-Verstegen als tweede over de streep. Brons was voor Elsbeth Ciesluk, die een dag eerder in Apeldoorn kampioene op de 3.000 meter was geworden. Koster heeft zich op die 3.000 meter geplaatst voor de EK indoor.

Bonevacia loopt na een moeilijke week eindelijk de limiet voor de EK indoor

Lisanne de Witte komt op de EK indoor uit op de 400 meter. Die liet ze in Apeldoorn schieten, omdat ze zaterdag koos voor een internationale wedstrijd in Birmingham. Zondag testte ze haar snelheid op de 200 meter, waarop ze met 23,67 seconden afgetekend de nationale titel greep voor Kadene Vassell (23,94) en Kika van Bergen en Henegouwen (24,78).

Lisanne de Witte wint bij de NK indoor de 200 meter

Ghafoor mist limiet en titel

Op de 400 meter was Madiea Ghafoor de belangrijkste titelkandidate door de afwezigheid van Lisanne de Witte. De titelverdedigster was nog op jacht naar de limiet voor de EK indoor, maar faalde in Apeldoorn. Ze kwam niet verder dan brons in 54,02.

De jonge Femke Bol (18) veroverde goud en bleef met 53,24 maar net boven de limiet van 53,10. Met haar tijd liep ze wel het Nederlandse juniorenrecord van Ester Goossens (53,82, gelopen in 1991) uit de boeken. Lieke Klaver bleef Ghafoor ook nog voor met 53,47.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl