NOS Sport

Limieten EK-indoor voor Bonevacia, Anderiessen en De Haan

Bonevacia loopt na een moeilijke week eindelijk de limiet voor de EK indoor

Liemarvin Bonevacia heeft zich op de slotdag van de Nederlandse indoorkampioenschappen op de 400 meter geplaatst voor de EK indoor, begin maart in Glasgow. De nationale recordhouder greep in Apeldoorn weliswaar naast de titel, maar met 46,87 seconden bleef hij wel onder de kwalificatie-eis van 47,20 seconden.

Tony van Diepen troefde Bonevacia, twee jaar geleden bij de EK indoor in Belgrado goed voor brons, op de laatste meter af in de strijd om de titel. Hij noteerde een tijd van 46,81. Van Diepen had zich eerder al geplaatst voor de EK indoor. Brons was met 47,31 voor Jochem Dobber.

"Het was een moeilijke week", zei Bonevacia na zijn geslaagde limietpoging. "Ik ben altijd goed op het moment dat het moet." Van Diepen was na zijn titelprolongatie vol vertrouwen voor de EK indoor. "Ik heb dit seizoen indoor nog niet verloren. We moeten maar eens kijken hoe dat tegen de Europese top gaat,"

Drie atleten bij EK indoor op 3.000 meter

Mike Foppen veroverde de titel op de 3.000 meter veroverd. Hij bleef in Apeldoorn Bram Anderiessen (tweede) en Benjamin de Haan (derde) voor.

Foppen had op de 3.000 meter al voldaan aan de kwalificatie-eis voor de EK indoor, begin maart in Glasgow. Zondag dook hij met 7.54,95 opnieuw onder de limiet (7.56,00). In zijn kielzog liepen Anderiessen (7.55,46) en De Haan (7.55,62) ook onder de EK-limiet.

Mike Foppen verovert de nationale indoortitel op de 3.000 meter.

Het is voor het eerst dat Nederland op een EK indoor door drie atleten op de 3.000 meter wordt vertegenwoordigd. "Ik heb twee keer onder de Nederlandse limiet gelopen. Dat was geen laffe tijd hoor, veel scherper dan de limiet van de Europese bond. Ik kijk uit naar Glasgow. Daar komt een sterk veld aan de start en ik hoop dat ik de finale kan halen", zei een opgetogen Foppen.

Thijmen Kupers is in Glasgow ook een kandidaat voor de finale op de 800 meter. De atleet van Groningen Atletiek liep, kort nadat zijn vriendin Suzanne Voorrips de 800 meter had gewonnen, in Apeldoorn op indrukwekkende wijze naar de titel. Kupers had al aan de EK-limiet (1.49,00) voldaan, maar dook er zondag weer dik onder met 1.47,63.

Smet mist limiet

Koen Smet veroverde zijn zevende indoortitel op rij op de 60 meter horden. Aan de limiet voor de EK (7,70 seconden) kwam hij niet. Smet bleef er met 7m75 net boven. Zaterdag bij een internationale wedstrijd in Birmingham was hij op 7,85 uitgekomen. "Vier races in 24 uur, twee vluchten: met mijn vorm zit het wel goed. Jammer dat het net niet is gelukt."

De nationale titel op de 200 meter ging naar Onyema Adigida. De atleet van Phanos bleef met 21,32 Sawa Bezelev (21,75) en Pim van Bakel (21,76) ruim voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl