Een Albanese betoger probeert een regeringsgebouw open te breken AFP

Betogers vallen kantoor premier Albanië aan met brandbommen en ijzeren staven

time icon

Gewelddadige betogers hebben in Albanië het kantoor van de premier bestookt met onder meer brandbommen en ijzeren staven. Ze eisten het aftreden van premier Edi Rama en willen vervroegde verkiezingen.

De betogers hebben de hoofdingang van het kantoor en een kunstwerk aan de zijkant van het gebouw gesloopt. Zeven politieagenten raakten gewond. Door de inzet van traangas door de politie zijn ook in ieder geval acht mensen gewond geraakt, onder wie een aantal journalisten.

De betogers droegen borden mee met 'Rama ga weg' en braken door het politiekordon:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Betogers bestormen kantoor premier Albanië

In de Albanese hoofdstad Tirana waren naar schatting 7000 mensen op de been bij het protest dat was georganiseerd door de oppositie. De demonstranten verwijten de regering corruptie. Een deel van de betogers is ook boos vanwege de aanleg van een ringweg Tirana, waarvoor huizen gesloopt gaan worden.

Ook volgens de Europese Unie, waartoe Albanië hoopt toe te treden, zijn corruptie en georganiseerde misdaad een groot probleem in het land.

In december was er ook een groot protest. Toen door studenten, die vroegen om een verlaging van het collegegeld.

STER Reclame