NOS Nieuws

CDA'er Bleker: praat met Forum voor Democratie

De gevestigde politieke partijen moeten serieus in gesprek gaan met Forum voor Democratie. Deze oproep doet oud-partijvoorzitter en staatssecretaris Henk Bleker van het CDA. Hij was de onverwachte gast op de ledendag van de partij in de hal van de Tweede Kamer.

Bleker is onder de indruk van de 31.000 leden die de partij van Thierry Baudet in een aantal jaar heeft gekregen. Hij constateert dat mensen zich voor het eerst willen inzetten voor de publieke zaak. "Daar moeten wij als gevestigde partijen zeer serieus mee in gesprek", aldus Bleker. Hij is al 48 jaar lid van het CDA en is nu niet van plan over te stappen naar Forum voor Democratie.

De oud-staatssecretaris vindt dat er onterechte vooroordelen zijn over Forum voor Democratie. "Weg met alle goedkope vooroordelen. We moeten met mensen in gesprek, met elkaar in gesprek", aldus Bleker.

Partijleider Baudet is blij met de oproep uit onverwachte hoek. "De houding hier in Den haag is een houding van nee en ik hoop dat dat langzaamaan opschuift en dat ze naar onze argumenten gaan luisteren.

Baudet vindt dat bestaande politieke partijen door hem aangevraagde plenaire debatten blokkeren, zoals afgelopen donderdag een debat over het klimaat. Op dat moment was er al een debat over energie bezig en de Kamerleden nodigden Baudet daarvoor uit.

Henk Bleker (CDA) roept op tot serieus gesprek met Forum voor Democratie

Bleker hoopt dat Forum voor Democratie meer gaat doen voor boeren en de agrarische sector, een onderwerp waar hij zich vanuit zijn provincie Groningen veel voor inzet. Hij is het alleen niet eens met het anti-Europese standpunt van FvD, omdat de Nederlandse landbouwsector veel profijt heeft van open grenzen.

De oud-CDA-voorzitter vindt het niet raar om bij Forum voor Democratie te spreken. "Ik vind het echt interessant."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl