De eerste nieuwe Nederlandse intercitytrein heeft de fabriek in het Poolse Katowice verlaten. De Intercity Nieuwe Generatie, zoals de trein is gedoopt door de Nederlandse Spoorwegen, gaat eerst getest worden in Duitsland en Tsjechië.

Op foto's is te zien dat de testtrein vooral zwart van kleur is, met hier en daar wat geel. Volgens de NS komt omdat het nog niet nodig is om het uiterlijk en het interieur al af te hebben: "Zo heeft deze trein bijvoorbeeld nog geen stoelen. Ook de kleurenfolie aan de buitenkant van de trein wordt op een later moment aangebracht."

De NS heeft 79 van deze nieuwe intercitytreinen besteld. In 2017 werd al een schaalmodel van de trein onthuld. Opvallend aan het uiterlijk zijn de lange spitse neus en de brede zwarte baan langs de ramen. Binnen wachten de reizigers stopcontacten, een afvalscheiding en speciale stoelen voor zwangeren en mensen met een beperking.

Pas in 2021 moet de nieuwe intercity op het Nederlandse spoor gaan rijden. Dan natuurlijk wel in de bekende geel-blauwe kleur.

Zo moet de 'Intercity Nieuwe Generatie' er straks uit komen te zien NS

STER reclame