NOS Wielrennen

Van Vleuten eerder terug dan verwacht: rentree in Omloop Het Nieuwsblad

Wanneer is Van Vleuten terug? 'Eigenlijk al heel snel. Omloop Het Nieuwsblad'

Annemiek van Vleuten maakt eerder dan verwacht haar rentree in een wielerwedstrijd. De 36-jarige renster van Mitchelton-Scott staat op 2 maart aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. "Of ik dit had kunnen dromen? Nee. Het herstel gaat heel goed", zegt ze tegen de NOS vanaf haar trainingskamp op Tenerife.

Ze verwacht in de Omloop niet mee te doen om de zege. "Ik rijd daar wel als een ondersteunende renner. Ik denk dat ik best al wel diep in de finale mee kan komen om mijn ploeg te ondersteunen."

Aanvankelijk zou ze door de knieblessure die ze opliep tijdens de WK een half jaar aan de kant staan. Maar ze keert een maand eerder dan verwacht alweer terug in wedstrijdverband.

Van Vleuten eerder terug dan verwacht: 'Herstel gaat heel goed'

Een week na de Omloop, op zaterdag 9 maart, rijdt ze de WorldTour-wedstrijd Strade Bianche. In april hoopt ze in vorm te zijn tijdens de Ardennen-klassiekers. Iets waar ze eigenlijk al geen rekening meer mee hield. "Mijn trainer, Louis Delahaije, zei gelijk na mijn blessure: die Ardennenklassiekers geven we nog niet op. Eerst dacht ik: dat gaat 'm sowieso niet worden."

Maar door een sneller herstel dan verwacht, is ze nu positief over dat doel. Wat hielp was een lang trainingskamp met de mannenploeg van Mitchelton-Scott. Ze ging onder meer de bergen in met de broers Simon en Adam Yates. In negen dagen tijd reed het gezelschap 1.800 kilometer, waarbij ze liefst dertigduizend hoogtemeters voor de kiezen kregen.

Geen reactie van de knie

"Ze klommen allemaal iets sneller dan ik. Dat is natuurlijk normaal. Ik denk niet dat het realistisch is voor mij, zelfs in normale doen, om ze bergop te volgen. Maar omdat ik nog herstellende was, was het nog een stukje zwaarder. Maar ik genoot er wel van. Het was een geweldige ervaring. En het beste eraan was dat mijn knie geen reactie gaf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl