1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Routinier Wawrinka schakelt jonge hond Shapovalov uit

Wawrinka op tijd wakker tegen grillige Shapovalov

Stan Wawrinka heeft op het ABN Amro-toernooi zijn eerste halve finale van het seizoen bereikt. De 33-jarige Zwitser rekende in Ahoy af met de 19-jarige Canadees Denis Shapovalov: 6-4, 7-6 (4).

Het sleutelmoment van de eerste set was op 4-4 toen Wawrinka na een lange rally met een verbluffende backhandwinner langs de lijn voor de beslissende break zorgde. De Zwitserse winnaar van 2015 begroette het punt met een luide 'come on!'.

De jonge Shapovalov hield in de tweede set last van het setverlies, werd op love gebroken, en kwam met een dubbele break achter (4-1).

Wawrinka legde daarna echter te weinig druk in zijn slagen en liet de Canadees terugkomen van 5-3 tot 5-5, waarna het duel ineens spannend werd.

In de tiebreak trakteerden de spelers het publiek op fraaie punten, maar gaven de onnodige fouten van de grillige Shapovalov de doorslag.

Nishikori volgende tegenstander

Wawrinka speelt in de halve finale tegen de als eerste geplaatste Kei Nishikori, die de Hongaar Márton Fucsovics eenvoudig met 6-3, 6-2 elimineerde. Deze partij is zaterdagavond vanaf 19.30 uur live te volgen via NOS.nl en de NOS-app.

AFP
Denis Shapovalov

Eerder schaarden Gäel Monfils en Daniil Medvedev zich bij de laatste vier. De eerstgenoemde Fransman, die in 2016 de finale in Rotterdam haalde, versloeg de Bosniër Damir Dzumhur met 6-1, 6-2.

Medvedev was met 6-4, 6-2 te sterk voor Jo-Wilfried Tsonga, de winnaar van 2017.

Oud-winnaar Tsonga verliest in Ahoy van Medvedev

Monfils en Medvedev treffen elkaar in de halve finale. De Rus won vorige week in de halve eindstrijd in Sofia hun eerste ontmoeting. De partij wordt zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur live uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

De Fransman en de Rus kwamen elkaar eerder deze week ook tegen in de catacomben van Ahoy voor een heuse quiz over Nederland.

Wat weten buitenlandse tennissers over Nederland?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl