Kelly Dulfer in Oranje
NOS Sport

Handbalster Dulfer wil 'dichter bij huis zijn' en vertrekt naar Dortmund

Handbalster Kelly Dulfer verruilt na dit seizoen Kopenhagen voor Borussia Dortmund. De 99-voudig international van Oranje, die op het afgelopen EK waar Nederland brons veroverde, werd uitgeroepen tot beste verdedigster van het toernooi, tekent in Duitsland een contract voor twee jaar.

Dinsdag werd bekend dat de 24-jarige Dulfer haar huidige Deense club na twee jaar verlaat, omdat ze dichter bij haar familie wil zijn. Met haar keuze voor Dortmund doet ze op handbalgebied een stap achteruit, maar speelt ze wel op slechts 2,5 uur rijden van haar familie in Schiedam en kiest ze bovendien voor een ambitieus project.

"Ik heb twee prachtige jaren bij Kopenhagen gehad, met het Deense landskampioenschap (vorig jaar, red.) en deelname aan de Champions League als grootste succes. Ik heb me internationaal verder kunnen ontwikkelen in Kopenhagen. Toch had ik het gevoel dat ik graag dichter bij huis wilde zijn", licht Dulfer haar overgang toe.

"Toen Borussia Dortmund mij vertelde over de ambities voor de komende jaren, sprak mij dat aan. Ze willen de komende jaren een team gaan bouwen dat mee kan doen om de titels. Die ambities spreken mij aan en daarom is de combinatie op dit moment goed voor mij."

Nauwe banden met voetbaltak

De handbaltak van Dortmund heeft zeer nauwe banden met de rijke voetbalclub, momenteel koploper in de Duitse competitie. De handbalafdeling wordt financieel volledig ondersteund door de voetbaltak.

Kelly Dulfer op het EK 2018 tegen Roemenië

Binnen enkele jaren wil de handbalclub om de Duitse hoofdprijzen spelen en deelnemen aan de hoogste clubcompetitie van Europa, de Champions League. Die plannen waren voor Dulfer ook belangrijk in haar keuze voor Dortmund.

Dulfer: "Ik ervaar nu in de Champions League dat Europees spelen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van iedere speler. En vanuit daar hoop ik dat we in Dortmund aan een sterk team kunnen gaan bouwen dat om de titels kan strijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl