Stefano Denswil

Scorende Denswil helpt Club Brugge aan zege, Keizer lijdt pijnlijk verlies met Sporting CP

Stefano Denswil heeft Club Brugge in de tweede ronde van de Europa League een uitstekende dienst bewezen. De verdediger nam in het met 2-1 gewonnen duel met Red Bull Salzburg de gelijkmaker voor zijn rekening.

Die treffer was overigens van geheel Nederlandse makelij, want Denswil kopte een corner van Ruud Vormer via de binnenkant van de paal achter de lijn. Zlatko Junuzovic had voor rust de score geopend.

Salzburg, dat in de groepsfase alle zes wedstrijden won, stond in de slotfase zelfs met lege handen nadat de Braziliaan Wesley raak had gekopt.

Marcel Keizer

Marcel Keizer heeft het momenteel moeilijk bij Sporting CP, de ploeg staat vierde in Portugal en heeft 9 punten achterstand op koploper Porto, en de 1-0 thuisnederlaag tegen Villarreal verzwakt zijn positie als trainer nog meer.

De huidige nummer negentien van Spanje had uiteindelijk aan een vroege treffer van Alfonso Pedraza voldoende; na drie minuten stond de 0-1 al op het scorebord.

Bas Dost liet na rust nog een kans op de 1-1 liggen. Ploeggenoot Marcos Acuña kreeg later zijn tweede gele kaart.

Eintracht Frankfurt, met Jetro Willems als invaller, speelde met 2-2 gelijk bij Sjachtar Donetsk. De Duitsers hadden tachtig minuten een man meer na rood voor Taras Stepanenko (twee keer geel).

De snelle 0-1 van Martin Hinteregger, in de 7de minuut, werd door Marlos amper twee minuten later vanaf de stip weer weggepoetst, maar kort na rust kwam Frankfurt via voormalig FC Groningen-speler Flip Kostic weer op voorsprong.

Taison maakte halverwege de tweede helft echter de gelijkmaker, waardoor de return van volgende week nog geen uitgemaakte zaak is.