Nishikori slaat zich in twee sets langs Gulbis Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De als eerste geplaatste Japanner Kei Nishikori heeft de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi bereikt ten koste van Ernests Gulbis. Hij wees de Let met 6-1, 6-4 terug.

Nishikori deed aanvankelijk alles goed en Gulbis maakte pas bij 0-3, 0-30 zijn eerste punt (een ace). Spannend werd de eerste set niet meer, de tweede wel.

Gulbis, die zes toernooien op zijn naam heeft staan, waarvan vijf op hardcourt, leverde weliswaar direct zijn opslag in, maar kwam terug in de wedstrijd met alles-of-nietsspel. Dat loonde. Het gedurfde spel van de Let leverde hem zijn eerste breekkans op, bij 2-3, en die verzilverde hij ook nog. Nishikori was weliswaar even van zijn apropos, maar won de partij alsnog.

Teller Gulbis blijft op zes staan

Zo blijft de teller van de dertigjarige Gulbis voorlopig op zes overwinningen staan. Opvallend: zijn laatste toernooizege stamt uit 2014, al stond hij vorig jaar nog in de finale van het ATP-toernooi van Stockholm. Daarin verloor hij van de Griek Stefanos Tsitsipas.

Nishikori stond al in 26 ATP-finales, waarvan hij er liefst veertien verloor. Tien van zijn twaalf zeges zijn op hardcourt.

STER reclame