Bij een schietpartij in Oss kwam een 43-jarige man om het leven
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Verdachte dodelijke schietpartij Oss overleden

De 59-jarige man uit Oss die maandag zwaargewond werd gevonden bij een inval in zijn huis, is vannacht overleden. De man werd verdacht van de dodelijke schietpartij in Oss.

Maandagochtend kwam een 43-jarige Ossenaar om het leven. Hij werd neergeschoten in de buurt van zijn auto.

Het slachtoffer had een eigen schoonmaakbedrijf. Hij zou een slepend zakelijk conflict hebben gehad met de verdachte.

Reinigingsapparatuur

De verdachte was een oud-zakenpartner van de omgebrachte man. Een conflict over geld en aandelen tussen de mannen lijkt de aanleiding voor de schietpartij.

Het slachtoffer en de verdachte begonnen volgens het Brabants Dagblad in 2007 samen het bedrijf Cleaning Solutions, dat gespecialiseerd was in de verkoop en reparatie van reinigingsapparaten.

Eind 2012 kwam het volgens de krant tot een breuk. De mannen ruzieden over het privégebruik van een pinpas van het bedrijf. Het conflict werd afgelopen jaren al meerdere keren voor de rechter uitgevochten.

Kritiek

De politie doet nog onderzoek; rechercheurs praten met mensen uit de omgeving van de verdachte en van het slachtoffer. Er komen nog resultaten van technisch onderzoek.

De familie van het neergeschoten slachtoffer is deze ochtend op de hoogte gesteld van het overlijden van de verdachte.

Waarschijnlijk heeft hij geprobeerd zich van het leven te beroven. Hij werd maandag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Advertentie via Ster.nl