Tallon Griekspoor in Ahoy ANP

Tennisser Tallon Griekspoor moet na de uitschakeling van Robin Haase de Nederlandse eer op het ABN Amro-toernooi hoog houden. Hij hoopt donderdagmiddag tegen oud-winnaar Jo-Wilfried Tsonga op een nieuwe stunt. Het liefst in een propvol Ahoy. "Hoe meer mensen, hoe beter."

Veel onervaren tennissers verkrampen als ze in volle stadions moeten tennissen. De 22-jarige Griekspoor leeft voor dit soort momenten. "Ik geniet van een vol Ahoy met veel publiek, in eigen land. Dat is heel mooi om mee te maken."

Ontspannen houding

En dat is ook aan de ontspannen houding van de Noord-Hollander te zien. Hij deelt hier en daar een handtekening uit, schudt wat handen en neemt de tijd voor de media. Dat laatste is voor Griekspoor niet verplicht, aangezien het geen wedstrijddag is. Maar hij doet het graag.

Griekspoor: 'Hoop dat publiek mij energie kan geven'

"Ik voelde de adrenaline van de partij nog altijd toen ik vanochtend opstond. Een mooi gevoel", glimlacht Griekspoor woensdag. Hij geniet nog na van zijn verrassende zege van afgelopen dinsdag op de Rus Karen Chatsjanov, de mondiale nummer elf.

'Niet vergeten te genieten'

Griekspoor verraste in 2018 al in Ahoy met een overwinning op Stan Wawrinka. "De overwinning van dinsdag vond ik mooier. Wawrinka was vorig jaar niet helemaal fit, dan beleef je het anders."

Hij kijkt uit nu naar het gevecht met Tsonga. "Ik heb vandaag een stukje van zijn wedstrijd bekeken. Ik moet donderdag vooral niet vergeten om te genieten en ik hoop dat er veel publiek komt kijken."

Griekspoor stunt weer in Ahoy met zege op Chatsjanov

Griekspoor treft in de persoon van Tsonga andermaal een tegenstander van formaat. De Franse winnaar van 2017 stond even met z'n mond vol tanden toen hem door het handjevol journalisten naar de Nederlander werd gevraagd.

Tsonga: 'Zoveel mogelijk video's van YouTube'

"Ik probeer in dit soort gevallen met mijn coach zo veel mogelijk video's van YouTube te bekijken om er zo achter te komen hoe iemand speelt", aldus Tsonga. "Toch blijft het altijd afwachten, want iemand kan tegen jou heel anders spelen."

De Franse routinier, die in april 34 jaar wordt, stond in 2018 zeven maanden langs de kant om te herstellen van een operatie aan zijn linkerknie en is daardoor afgezakt naar plek 140 op de wereldranglijst.

Jo-Wilfried Tsonga is vanmiddag de tegenstander van Tallon Griekspoor Orange Pictures

"Het herstel was zwaar, maar gaf me ook de gelegenheid om na te denken of ik nog wilde doorgaan als prof. Maar ik merkte vrij snel dat het heilige vuur er nog is", aldus Tsonga.

En dat blijkt. Afgelopen weekend won hij in Montpellier zijn zeventiende ATP-titel.

STER reclame