NOS Voetbal

Ajacieden houden hoop voor return: 'Als we zo spelen, hoeven we niet bang te zijn'

Ziyech na verlies tegen Real: 'We hoeven niet bang te zijn voor Bernabéu'

De teleurstelling was groot bij Hakim Ziyech na de 1-2 nederlaag tegen Real Madrid. "We mogen trots zijn op de ploeg, hoe we als team voor elkaar gevochten hebben. Het is teleurstellend dat je het in de laatste minuten nog weggeeft."

Ziyech maakte de gelijkmaker voor Ajax na de openingstreffer van Karim Benzema. De Ajacied vierde zijn doelpunt met het publiek. "Ik zag de vader van een mijn beste vrienden. Daar ging ik naartoe."

Ajax maakte indruk tegen Real Madrid, een paar dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Heracles Almelo. Het verschil met die wedstrijd was enorm. "Dat hebben we in Europese wedstrijden altijd laten zien. Dat hoort niet zo, maar dan ben je extra gebrand."

Ajax-trainer Ten Hag: 'Dit moeten we iedere wedstrijd laten zien'

Het goede spel moet Ajax moed geven voor de return in Madrid. "Als we met dezelfde instelling en lef spelen, hoeven we niet bang te zijn voor Bernabéu."

Ten Hag: 'Heb van Ajax genoten'

Ajax-trainer Erik ten Hag was ondanks de nederlaag, wel blij met het optreden van zijn ploeg. "Ik heb een heel goed Ajax gezien tegen een van de beste teams van Europa. We hebben grote delen van de wedstrijd hun onze wil opgelegd. Ik heb van Ajax genoten. En ik denk het publiek ook."

"Het enige puntje van kritiek is de effectiviteit. We hadden we meer doelpunten kunnen maken." Daarbij hielp het natuurlijk niet dat er in de eerste helft een treffer werd afgekeurd na ingrijpen door de VAR. "Dat is doodzonde."

Ten Hag had ook gezien dat zijn ploeg veel beter speelde dan afgelopen weekend. "Wij zijn op dit moment wat wisselvallig. Dat moet eruit, maar er is geen reden om geen vertrouwen te hebben. Het zit erin, dat hebben we vandaag gezien. We moeten het alleen iedere wedstrijd laten zien."

De Jong: 'Als team goed gedaan'

Frenkie de Jong geeft de moed niet op. "In Spanje moeten we net zo spelen als we hier thuis hebben gedaan. Met durf en overtuiging. Dan is er nog niets beslist. Voor eigen publiek zal Real ook meer druk voelen."

"Als team hebben we het goed gedaan", vervolgde De Jong, volgend seizoen spelend bij Barcelona. "Jammer dat dan onze goal wordt afgekeurd. Misschien valt zoiets dan gemakkelijk uit in het voordeel van de grote club, dat hebben wij ook wel eens gehad. Maar we zijn goed doorgegaan en hebben ook daarna onze kansen gekregen. Jammer dat het geen beter resultaat heeft opgeleverd."

Aanvoerder Matthijs de Ligt: "We wisten dat we het tegen Real niet moesten proberen met lange ballen en hoge voorzetten. Dat kwam er goed uit. We hebben grote kansen gecreëerd en ook na de tegentreffer na rust hebben we ons hoofd erbij gehouden. Zonde dat we hier alsnog met lege handen staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl