De Kogel: 'Ziyech is iemand met een heel groot hart'

De toekomst ziet er weer iets positiever uit voor Leon de Kogel. De oud-speler van FC Utrecht en Go Ahead Eagles kan nooit meer voetballen door een ongeluk met een taxi op Malta en kwam vervolgens in financiële problemen. Mede dankzij hulp van Ajax-speler Hakim Ziyech is De Kogel positiever gestemd.

De Kogel werd maandagavond in het zonnetje gezet tijdens de wedstrijd tussen Jong Utrecht en Go Ahead Eagles. Een Utrecht-fan was een inzamelingsactie begonnen voor De Kogel en het bedrag, zo'n 24.000 euro, kreeg hij voor het duel uitgereikt. Na de wedstrijd kreeg De Kogel ineens een telefoontje van Ziyech.

"Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst", aldus De Kogel. "Ziyech is niet alleen de beste speler van de eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

Regeling over salaris

Met het bedrag van Ziyech kan De Kogel de kosten van zijn advocaten in Malta betalen. Sinds het ongeluk, in juni vorig jaar, kreeg de voetballer geen salaris meer van zijn Spaanse club en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur op Malta geeft ook niet thuis.

Ook zit er schot in de kwestie rond zijn salaris van zijn club UE Cornellà. De Nederlandse spelersvakbond VVCS en de Spaanse evenknie AFE hebben een regeling getroffen met de club. "Daardoor hebben ze mij een groot deel van het salaris kunnen betalen", vertelt De Kogel. "Over de rest is een regeling getroffen. Ik moet nog even afwachten of ik dat ga krijgen, maar het staat wel zwart op wit."

De Kogel kan weer lachen: spelersvakbond en Ziyech schieten te hulp

STER reclame