NOS Voetbal

Ten Hag wil tij keren in kraker: 'Real kan ideale tegenstander zijn'

'Of wij radeloos zijn? Nee, met deze teleurstellingen moet je omgaan'

Joep Schreuder: "Erik ten Hag, je zit bij de laatste zestien van Europa en toch zit Ajax in de penarie. Ben je radeloos?

Erik ten Hag: "Nee, je weet dat dit kan gebeuren. Je wil het niet, maar het zijn teleurstellingen waarmee je moet omgaan."

Niet voor niets opende NOS-verslaggever Schreuder de persconferentie met Ajax-trainer Ten Hag met die vraag. Na de winterstop pakten de Amsterdammers in vier eredivisiewedstrijden slechts vier punten. En dan wacht woensdag ook nog de kraker in de Champions League. Tegen Real Madrid, winnaar van de laatste drie edities.

Door de ondergrens

Het vertrouwen in eigen kunnen lijkt dezer dagen ver te zoeken in Amsterdam en spelers luiden de noodklok. Met name de wisselvalligheid in prestaties valt Ten Hag op.

"Soms gaat het goed, zoals tegen VVV-Venlo en in de eerste helft tegen Heerenveen, maar de tweede helft gaat heel slecht. Dan zakken we door de ondergrens."

'Dit mogen we niet accepteren bij Ajax, moeten opstaan als het moeilijk is'

Ook Dusan Tadic, gezien als een van de dragende krachten van de ploeg, erkent de noodzaak van het vinden van een oplossing. "We moeten zoeken waarom dat zo is. Het is niet goed, dat mogen we niet accepteren, zeker niet bij Ajax", zegt de Serviër, met vijf goals een van de topscorers dit Champions League-seizoen.

"Die wisselvalligheid moet eruit. Daar zijn we mee bezig en dan zullen de prestaties ook beter worden", aldus Ten Hag, die zich de aangewezen persoon voelt oplossingen aan te dragen.

"Daar zullen we op voortborduren. Morgen is een grote wedstrijd, dan speel je ook in op de tegenstander en die daagt ongelooflijk uit."

Ideale tegenstander

Beide Ajacieden zien in 'de Koninklijke' ook de ideale tegenstander om nu te treffen. De vorm kan in een goede wedstrijd tegen Real zomaar terugkomen, hoewel Ten Hag daar anders over denkt. "Vorm kan er van de een op de andere dag zijn. Als je met de juiste teamspirit de wedstrijd begint, kun je heel ver komen."

"Real kan de ideale tegenstander zijn nu. Het is een ongelooflijk grote uitdaging. 'De Koninklijke', de winnaar van de laatste drie edities. Dat daagt natuurlijk uit. We moeten honderd procent zijn, zowel individueel als het team. Alles moet kloppen morgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl