Brand in Vossius Gymnasium Amsterdam, 800 leerlingen vrij

tijd van publicatie Aangepast

In het Vossius Gymnasium in Amsterdam is gisteravond brand uitgebroken. Die is ontstaan in een bijgebouw waar een kantine en ruimtes voor medewerkers zijn gevestigd. Rector Jan Muilekom heeft alle 800 leerlingen, evenals de ouders en medewerkers laten weten dat ze dinsdag niet hoeven te komen.

De brand brak uit op het moment dat er mensen aanwezig waren voor avondschool. De brandweer zegt dat iedereen zelf het pand heeft kunnen verlaten, niemand raakte gewond.

De brand, aan de Messchaertstraat in stadsdeel Zuid, was rond 21.30 uur nog niet geblust. De brandweer was bezig met het slopen van vloeren omdat het op verschillende plekken nog smeulde. Op die manier moet worden voorkomen dat het vuur zich verspreidt naar de rest van het gebouw.

Rector Van Muilekom zegt dat het nog onduidelijk is hoe groot de schade is, maar morgen gaat de school niet open. "We moeten even de stand opmaken, en schoonmaken." Hij hoopt dat de school zo snel mogelijk weer open kan, maar of dat woensdag al is, durft de rector niet te zeggen. Volgens de brandweer is er veel rook het pand in getrokken.

Over de oorzaak is nog niets te zeggen.

STER Reclame