Haase verliest van Koekoesjkin en is al klaar in Rotterdam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Robin Haase is al in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam uitgeschakeld. De Hagenaar (ATP-55) was niet opgewassen tegen de Kazach Michail Koekoesjkin (ATP-53) en verloor in twee sets: 2-6, 6-7 (4).

De twee 31-jarigen troffen elkaar één keer eerder: in 2014 ging de zege in Winston Salem ook naar Koekoesjkin.

Haase begon slap in Ahoy, leverde meteen zijn opslag in en kwam er ook in het vervolg van de eerste set niet aan te pas.

In de tweede set liep zijn opslag beter, toonde hij meer vechtlust en kreeg hij bij 2-2 zelfs een breakpoint. Dat ging verloren, waarna hij op 5-5 vijf breakpoints wist weg te werken. In de tiebreak maakte hij weer veel te veel fouten.

'Er zat meer in'

"Hij speelde goed, ik wat minder", analyseerde de balende Haase na zijn uitschakeling. "Ik probeerde in mijn spel te komen, maar dat lukte niet echt. In de tweede set wel, toen had ik vaak het momentum en tot de 4-4 zelfs het betere van het spel."

Haase baalt na uitschakeling: 'Er zat meer in'

"Er zat meer in", aldus Haase. "Als ik mijn niveau 5 procent beter krijg, kan ik zo'n partij winnen." Waar het tegen Koekoesjkin precies misging, wil Haase voor zichzelf nog op een rijtje zetten. "Het kunnen veel dingen zijn. Het heeft te maken met vorm van de dag, soms met de ballen, met het weer, met de tegenstander. Soms ligt het puur bij jezelf. Het is jammer dat het er vandaag niet uitkwam."

Elfde deelname

Haase nam voor de elfde keer deel aan het toernooi in Ahoy. Twee keer bereikte hij de kwartfinales, maar hij verdween ook zes keer op rij al na één ronde uit het toernooi. Vorig jaar verloor hij in een memorabele partij in de kwartfinales van Roger Federer.

Dinsdag komt de tweede Nederlandse deelnemer in actie. Tallon Griekspoor neemt het in de tweede avondpartij op tegen de als tweede geplaatste Rus Karen Chatsjanov.

STER reclame