De verdachten van de Utrechtse vergismoord
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Celstraffen van 26 jaar geëist voor 'vergismoord' Utrecht

Het Openbaar Ministerie heeft in de zaak van de 'vergismoord' in Utrecht 26 jaar cel geëist tegen Ferrel T. en Guyno O. Zij schoten volgens de officier van justitie begin 2017 Hakim Changachi dood in een portiek in de wijk Overvecht.

Changachi was echter niet het beoogde doelwit. Dat was Khalid H., die in dezelfde flat als de vermoorde man woonde. Een dag later werd alsnog geprobeerd om H. te doden, volgens het OM waren daar nog twee mensen bij betrokken, namelijk Marciano D. en Jerrel Z. Doelwit Khalid H. signaleerde echter een verdachte auto en waarschuwde de politie.

Die zette een achtervolging in, waarbij de inzittenden op de A1 wapens en munitie uit de auto gooiden. De auto crashte op een talud. Tegen deze twee verdachten is 8 en 12 jaar geëist.

Kroongetuige

Volgens het Openbaar Ministerie was al snel duidelijk dat een grote organisatie achter de 'vergismoord' en de mislukte aanslag zat. De zaak bleek een keerpunt in het onderzoek naar drugscrimineel Ridouan T., die de opdrachtgever van de moord op Khalid H. zou zijn, schrijft RTV Utrecht.

Kroongetuige Nabil B., die als spotter en autoregelaar bij de 'vergismoord' was betrokken, kende de familie Changachi en kwam tussen twee vuren te zitten. De Utrechter besloot uit angst en wroeging met justitie te gaan praten. Inmiddels heeft B. verklaringen afgelegd over een groot aantal liquidaties en pogingen daartoe in opdracht van T.

Advertentie via Ster.nl