Van der Vorst bij RTL Boulevard ANP

Peter van der Vorst nieuwe directeur RTL

tijd van publicatie

Tv-presentator en programmamaker Peter van der Vorst wordt de nieuwe directeur van RTL. Hij volgt Erland Galjaard op en wordt als directeur content en marketing verantwoordelijk voor "alle vormen van content op de zenders en digitale consumentenplatformen van RTL", meldt het mediabedrijf.

Van der Vorst werkt al 25 jaar voor RTL. Als presentator is hij vooral bekend van showbizzprogramma's als RTL Boulevard en Van der Vorst ziet sterren. Via zijn bedrijf Vorst Media produceerde hij ook programma's voor de zender.

Turbulente tijden

RTL roemt Van der Vorsts "heldere en inspirerende visie op de ontwikkeling van het medialandschap". Van der Vorst noemt het op zijn beurt een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor de uitingen van RTL.

Op 1 maart begint Van der Vorst met zijn functie in deeltijd. Hij heeft tot volgend jaar om zijn presentatie- en productiewerk af te bouwen.

De vorige programmadirecteur, Erland Galjaard, maakte zijn vertrek bij RTL ongeveer een jaar geleden bekend. Eind januari bleek dat hij aan de slag gaat als adviseur voor Talpa van John de Mol.

STER Reclame