Politiebonden blokkeren toegang VNO-NCW
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Politiebonden blokkeren panden Den Haag voor beter pensioen

Politiebonden blokkeren vandaag de toegang van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het gebouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. De actie maakt deel uit van het pensioenprotest van de bonden.

De vakbonden willen behalve een beter pensioen ook dat de AOW-leeftijd 66 blijft, dat zzp'ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

'Ongezond, onveilig, ondankbaar'

De agenten komen uit het hele land, schrijft Omroep West. De agenten dragen onder meer een spandoek met het opschrift "Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar".

Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW sprak de agenten toe en zei de zorgen van de politiemensen te delen. Hij roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen.

"We kunnen dit voor de verkiezingen fiksen", meent De Boer, die na zijn toespraak niet meer terug het gebouw in mocht. Datzelfde was het geval bij minister Koolmees, die de actievoerende politiemensen ook sprak.

Advertentie via Ster.nl