Scholieren in actie in Den Haag ANP

Klimaatjongeren spijbelen deze week niet maar praten met Rutte en Wiebes

time icon

De scholieren die vorige week in Den Haag de actie voor het klimaat hadden georganiseerd, gaan deze week niet opnieuw spijbelend protesteren. Ze gaan morgen aan het begin van de avond met premier Rutte en minister Wiebes in gesprek.

"Dát hebben we al wel bereikt", schrijft Youth for Climate op Instagram. Meer stakingen sluit de actiegroep niet uit. "Nu willen we eerst in gesprek met ze gaan, en op basis daarvan bepalen of we weer gaan staken en wanneer."

Afgelopen donderdag protesteerden meer dan 10.000 scholieren in Den Haag. Ze riepen de politiek op om meer ambitie te tonen voor het klimaat. Rutte noemde het klimaatprotest van jongeren "fantastisch", maar vindt dat ze verdergaande maatregelen niet kunnen vragen van het kabinet.

Mark Rutte
@MinPres
Hierbij een retweet @RobJetten. Ik sta, als jullie dat willen, met Eric Wiebes altijd open voor een gesprek @Youth4ClimateNL. Wel buiten schooltijd 😉. Klimaatverandering raakt ons allemaal, maar de jongere generaties krijgen het meest te maken met de gevolgen. Uitnodiging volgt! https://t.co/EDM8GtwCtO
4 maanden geleden

STER Reclame