Robin Haase ANP

Na vier dagen schaatsen staan vandaag de balsporten centraal met het ABN Amro-tennistoernooi, de persconferentie van de nieuwe bondscoach van de handbalsters en een reportage in aanloop naar Ajax-Real Madrid.

Van de eerste dag van het ABN Amro-toernooi zenden we twee wedstrijden live uit op NOS.nl en in de NOS-app: Robin Haase-Mikhail Koekoesjkin omstreeks 14.30 uur en Stan Wawrinka-Benoit Paire om 19.30 uur.

Bondscoach handbalsters

Emmanuel Mayonnade moet de handbalsters naar een eerste gouden medaille leiden. Maar wie is deze 35-jarige Fransman, die in zijn thuisland al vier keer tot coach van het jaar werd uitgeroepen, eigenlijk? In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) stelt hij zich voor.

2012: José Rodríguez (l) voor Real Madrid in duel met Ajacied Siem de Jong Getty Images

Op 4 december 2012 maakte José Rodriguez zijn debuut voor Real Madrid in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax (4-1) en speelde hij samen met onder anderen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Luka Modric. Nu speelt de 24-jarige middenvelder bij Fortuna Sittard.

Samen met hem blikken we vooruit op de Champions League-ontmoeting van woensdag, wanneer Ajax de Madrileense topploeg ontvangt in de Johan Cruijff Arena. De reportage is omstreeks 22.40 uur te zien in Nieuwsuur.

Sportforum

In het Sportforum in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 wordt de voorbije sportweek besproken. Ongetwijfeld zullen de WK afstanden, de nederlaag van Ajax, het gelijkspel van de PSV, de VAR en de nieuwe trainer van Feyenoord de revue passeren. Te gast zijn oud-schaatser Mark Tuitert, NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg en AD-journalist Mikos Gouka.

Uitzendingen maandag

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.30 uur Livestream ABN Amro-toernooi NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

STER reclame