Een hattrick voor Sergio Aguëro tegen Chelsea

City vernedert Chelsea, elfde Premier League-hattrick Aguëro

Manchester City heeft thuis Chelsea een pak slaag gegeven: 6-0. De titelhouder is nu in punten op gelijke hoogte gekomen met Liverpool, dat echter een duel minder heeft gespeeld.

Halverwege de eerste helft leidde City al met 4-0. Raheem Sterling opende de score na een afgeslagen vrije trap. Sergio Agüero miste kort daarna van dichtbij voor een leeg doel, maar tien minuten na zijn misser had de Argentijn alsnog twee keer gescoord. Bij zijn eerste joeg hij de bal met een fraaie krul in de kruising, bij de tweede profiteerde hij van een slechte terugspeelbal van Ross Barkley.

Ilkay Gundogan tekende met schot in de verre hoek voor de 4-0. Er waren toen pas 25 minuten gespeeld in het Etihad Stadium.

Publiekswissel

Na rust trof Agüero met een kopbal de lat, maar na een charge van Chelsea-aanvoerder César Azpilicueta op Sterling kwam hij vanaf de penaltystip toch tot zijn elfde hattrick in de Premier League, waarmee hij recordhouder Alan Shearer evenaarde.

De 30-jarige spits, die een week geleden tegen Arsenal (3-1) ook al drie keer scoorde en nu met 160 competitiedoelpunten op het hoogste niveau ook de meest succesvolle City-speler is, kreeg al in de 65ste minuut een publiekswissel. Sterling maakte vervolgens met een intikker het halve dozijn vol.

Het was sinds 1991 niet meer voorgekomen dat Chelsea, dat eind januari ook al met 4-0 verloor bij Bournemouth, meer dan zes tegendoelpunten kreeg. Toen ging het met 7-0 onderuit tegen Nottingham Forest.

Door de nederlaag werd Chelsea verdreven van de vierde plaats in de Premier League. Die is nu in handen gekomen van Manchester United, dat gisteren met 3-0 won bij Fulham.