Lucas Pouille
NOS Sport

Lijst afmeldingen Ahoy blijft groeien: Pouille haakt ziek af

Het zit directeur Richard Krajicek dit jaar flink tegen wat betreft afmeldingen voor het ABN Amro-toernooi. Een dag voor de start van het evenement heeft ook Lucas Pouille laten weten niet naar Rotterdam te komen. De Franse halvefinalist van de Australian Open is ziek.

Eerder meldden Alexander Zverev, Marin Cilic, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios, Roberto Bautista Agut, Kyle Edmund en Richard Gasquet zich al af. De publiekstrekkers die overblijven zijn Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas en Stan Wawrinka.

Tsonga en Medvedev met titel naar Ahoy

Maar ook Jo-Wilfried Tsonga en Daniil Medvedev komen naar het ABN Amro-toernooi, zelfs met een titel op zak. De Fransman, de winnaar van 2017, schreef het toernooi van Montpellier op zijn naam en de Rus zegevierde in Sofia.

Tsonga was in een Frans onderonsje Pierre-Hugues Herbert, die ook naar Rotterdam komt, de baas met 6-4, 6-2. De 33-jarige Tsonga is vanwege blessureleed naar de 210de positie op de wereldranglijst afgezakt, maar speelt weer als in zijn oude dagen.

De 22-jarige Medvedev, de nummer 16 van de wereld, won in de finale van Sofia met 6-4, 6-3 van de Hongaar Márton Fucsovics.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl