Matús Bero in duel met Julian Chabot

Groningen in blessuretijd langs Vitesse in weinig enerverend duel

FC Groningen heeft drie belangrijke punten gepakt in het thuisduel met Vitesse. In een teleurstellende wedstrijd die geen winnaar verdiende schoot Mohamed El Hankouri de Groningers in blessuretijd naar de zege.

De ploeg van trainer Danny Buijs neemt daardoor afstand van de onderste regionen van de eredivisie en stijgt van de vijftiende naar de dertiende plaats. Vitesse, dat voor de derde keer op rij verloor in de competitie, mist de aansluiting met nummer vier AZ.

Groningen ging zondag met goede bedoelingen van start. Met name smaakmaker Ritsu Doan, die was teruggekeerd van de Azië Cup waardoor hij drie wedstrijden voor Groningen had gemist, toonde zijn klasse met enkele fraaie acties.

De thuisploeg kwam na bijna een kwartier spelen ook op voorsprong. De voorzet van linksachter Tim Handwerker sneed vanaf links door de Arnhemse defensie en vond spits Kaj Sierhuis, die knap binnenschoot in de verre hoek.

Vitesse-speler Mukhtar Ali

Groningen vergat echter door te drukken en na de eerste grote kans van Vitesse - Matús Bero kon de voorzet net niet binnen glijden - tekende Darfalou na ruim een halfuur spelen voor de gelijkmaker. Hij tikte een goede voorzet vanaf rechts van Vjatsjeslav Karavajev binnen.

Klungelige botsing

Na rust speelden beide ploegen teleurstellend en echt grote kansen vielen er niet te noteren. Typerend voor de tweede helft was de klungelige botsing tussen Vitesse-spelers Darfalou en Max Clark.

De verdediger liep achteruit met zijn gezicht naar het spel toe, maar zag niet dat Darfalou met pijn op de grond achter hem lag. Clark struikelde over zijn collega heen, waarna de spits zich zelfs moest laten wisselen.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, totdat El Hankouri in blessuretijd een dribbel door de verdediging van Vitesse ondernam. Hij slalomde tussen twee man door en schoot raak in de korte hoek.

Het is de derde keer op rij dat Vitesse in de slotminuten punten verspeelt. Vorige week kregen de Arnhemmers in de 93ste minuut een doelpunt tegen (2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen), een week ervoor in de 92ste minuut gebeurde hetzelfde tegen Fortuna Sittard (2-1 nederlaag).