De vreugde is groot bij Sven Braken na zijn eerste goal in de eredivisie

FC Emmen sleept in slotfase zege uit het vuur tegen ADO

FC Emmen heeft thuis een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op ADO Den Haag. Door de zege staat Emmen nu in punten gelijk met ADO.

Emmen schoot uit de startblokken en al na zes minuten trof Alexander Bannink doel, na matig ingrijpen van ADO-verdediger Wilfried Kanon en een prima dieptepass van Stef Gronsveld.

De thuisploeg ging daarna onverdroten voort en kreeg nog kansen via Sven Braken en opnieuw Bannink.

Halverwege de eerste helft tekende Braken, in de winterstop overgenomen van NEC, voor zijn eerste eredivisietreffer. Na goed doorzetten van Caner Cavlan en defensief geklungel op de achterlijn van Dion Malone kreeg Braken de bal voor het intikken.

ADO ineens beter

ADO had de eerste helft geen schijn van kans, maar na de rust kantelde het spelbeeld volledig. Emmen werd achteruit gedwongen met fel spel en ADO ging op jacht naar de aansluitingstreffer.

Die goal viel in de 72ste minuut: invaller John Goossens passeerde Emmen-keeper Kjell Scherpen met een van richting veranderd schot.

Vijf minuten later werd het zelfs gelijk: Tomás Necid, vorige week al goed voor twee goals, kopte op aangeven van Sheraldo Becker vallend de 2-2 binnen.

Terwijl het publiek in Emmen vreesde voor meer onheil, zorgde aanvoerder Anco Jansen toch nog voor de overwinning. In de 88ste minuut verraste hij doelman Robert Zwinkels met een geweldige uithaal van afstand.