De vreugde is groot bij Sven Braken na zijn eerste goal in de eredivisie
NOS Voetbal

FC Emmen sleept in slotfase zege uit het vuur tegen ADO

FC Emmen heeft thuis een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op ADO Den Haag. Door de zege staat Emmen nu in punten gelijk met ADO.

Emmen schoot uit de startblokken en al na zes minuten trof Alexander Bannink doel, na matig ingrijpen van ADO-verdediger Wilfried Kanon en een prima dieptepass van Stef Gronsveld.

De thuisploeg ging daarna onverdroten voort en kreeg nog kansen via Sven Braken en opnieuw Bannink.

Halverwege de eerste helft tekende Braken, in de winterstop overgenomen van NEC, voor zijn eerste eredivisietreffer. Na goed doorzetten van Caner Cavlan en defensief geklungel op de achterlijn van Dion Malone kreeg Braken de bal voor het intikken.

ADO ineens beter

ADO had de eerste helft geen schijn van kans, maar na de rust kantelde het spelbeeld volledig. Emmen werd achteruit gedwongen met fel spel en ADO ging op jacht naar de aansluitingstreffer.

Die goal viel in de 72ste minuut: invaller John Goossens passeerde Emmen-keeper Kjell Scherpen met een van richting veranderd schot.

Vijf minuten later werd het zelfs gelijk: Tomás Necid, vorige week al goed voor twee goals, kopte op aangeven van Sheraldo Becker vallend de 2-2 binnen.

Terwijl het publiek in Emmen vreesde voor meer onheil, zorgde aanvoerder Anco Jansen toch nog voor de overwinning. In de 88ste minuut verraste hij doelman Robert Zwinkels met een geweldige uithaal van afstand.

Jansen geniet van 'superbelangrijke goal'

Aanvoerder Anco Janssen was met zijn prachtige en beslissende treffer een gelukkig man. "Dit is genieten, een superbelangrijke goal en belangrijke punten voor Emmen."

Wat was het plan van Jansen toen hij vlak voor tijd van afstand uithaalde? "Gewoon op de goal rossen. Gelukkig viel hij er goed in."

Emmen-trainer Dick Lukkien was eveneens in zijn nopjes met de "geweldige apotheose". Maar Lukkien stond ook stil bij de tragedie rond Niklas Pedersen: de 31-jarige Deense spits raakte afgelopen week tijdens de training zwaar geblesseerd aan zijn knie.

"Het ging door merg en been", aldus de trainer. "Maar de pijn is nu minder. Hij is nu in Denemarken om te kijken waar en hoe hij geopereerd moet worden en hoe het verder gaat. Het is zijn tweede zware knieblessure en hij is al 31..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl