Lazaros Lamprou juicht na zijn doelpunt

Fortuna Sittard met ruime cijfers langs Excelsior

Fortuna Sittard heeft de 5-0 nederlaag bij PSV van vorige week prima weggespoeld. Op een slecht bespeelbaar veld door de regen wonnen de Limburgers thuis geflatteerd met 4-1 van Excelsior.

De thuisploeg was nauwelijks beter dan Excelsior, maar ging effectiever met de kansen om. Lazaros Lamprou tekende na een kwartier met een fraai schot voor de 1-0 en was na een half uur met een mooie passeeractie ook goed voor de 2-0.

Kansen Excelsior

Ali Messaoud bracht Excelsior vroeg in de tweede helft met een inzet van dichtbij terug in de wedstrijd. De Rotterdammers kregen daarna een paar enorme kansen - Messaoud kopte van twee meter over een leeg doel - maar Mark Diemers bracht de marge uit de rebound weer op twee.

Daarna kreeg Excelsior opnieuw kansen. Een kopbal en een schot van Dennis Eckert werden echter knap gekeerd door doelman Alexei Koselev.

In de blessuretijd schoot Andrija Novakovich de wedstrijd na een fraaie actie op slot. Door de overwinning op Excelsior staat Fortuna Sittard nu negende in de eredivisie met 26 punten.