Een vrolijk onderonsje tussen Steven Berghuis en Calvin Verdonk na de 2-0

Feyenoord heeft weinig moeite met verzwakt De Graafschap

Feyenoord heeft zich enigszins gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag tegen Excelsior van vorige week door een ruime thuiszege op De Graafschap. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst trakteerde de fans in De Kuip op een 4-0 overwinning.

De 'Superboeren' waren door een griepgolf niet op volle sterkte naar Rotterdam gekomen. De ploeg miste niet alleen een aantal spelers, maar ook hoofdcoach Henk de Jong zat ziek thuis. En ook van de spelers die er op het veld stonden, was er een aantal volgens assistent-trainer Sandor van der Heide "geen honderd punten".

Het thuispubliek moest desondanks wel geduld betrachten, want in de eerste helft viel er niet veel te genieten. Feyenoord deed het heel rustig aan en dat hield De Graafschap nog lange tijd in de wedstrijd, ondanks kansen voor Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis op de 1-0.

Feyenoord ontsnapte halverwege de eerste helft zelfs aan een achterstand, toen Tonny Vilhena de bal wilde wegwerken. Hij schoot tegen Leeroy Owusu aan, waarna de bal snoeihard rakelings langs het Feyenoord-doel vloog.

Diezelfde Vilhena scoorde niet veel later wel voor Feyenoord, via een van richting veranderd schot.

Eerste competitietreffer Verdonk

Na de openingstreffer begon het een stuk beter te lopen bij de Rotterdammers en vlak na rust werd het 2-0: linksback Calvin Verdonk maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor Feyenoord met een schot vanuit de draai.

Feyenoord drukte door en twee minuten later stond het al 3-0 door St. Juste. De Graafschap kwam er daarna niet meer aan te pas en nog geen tien minuten later kopte Jens Toornstra de onvermijdelijke 4-0 binnen.

Feyenoord kreeg kans na kans om de score nog verder op te voeren, maar telkens stond de prima keepende Hidde Jurjus in de weg.