Michel Vlap baalt

Ook Heerenveen kan niet winnen van PEC

sc Heerenveen heeft op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle, dat na drie zeges onder trainer Jaap Stam zijn eerste puntenverlies van 2019 slikte.

Beide ploegen kozen in de eerste helft de aanval. Na kansen voor Younes Namli (PEC) en Ben Rienstra (Heerenveen) kwam de thuisclub op voorsprong.

Na balverlies van Namli redde Mickey van der Hart knap op een inzet van Sam Lammers, maar hij was kansloos op Vlaps rebound.

Michel Vlap viert zijn treffer

Lam kopte PEC in de extra tijd van de eerste helft langszij uit een corner van Namli.

Na rust bleef vooral PEC jacht maken op een tweede doelpunt: Namli schoot naast en Hahn tikte een kopbal van Bram van Polen fraai uit de hoek. De Friezen waren via Vlap en Stijn Schaars dicht bij een treffer, maar het bleef bij 1-1.